• Gouden Dans
  • Gouden Dans
  • Gouden Dans
  • Gouden Dans
  • Gouden Dans
  • Gouden Dans

HELP EENZAAMHEID OP AFSTAND HOUDEN


Gouden Dans maakt danstheatervoorstellingen en dansfilms met ouderen, kwetsbaar en minder kwetsbaar. Onze deelnemers werven we lokaal in samenspraak met de schouwburg en de lokaal actieve welzijnsorganisaties. We werken van meet af aan samen. Zo vinden we overal de juiste doelgroep.

Onze missie: Eenzaamheid op afstand houden. Dat doen we door met kwetsbare èn vitale ouderen een voorstelling te maken onder leiding van een regisseur of choreograaf en dramaturg. Hun levenservaring zien we vertaald in dans, ruimtelijke patronen, muziek, poëzie en verhalen. Het productieproces creëert de voorwaarden om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. En de bonus is onbetaalbaar: fysiek fitter, mentaal sterker en gevoelsmatig verbonden.

Het VSB fonds, RCOAk, Sluyterman van Loo, het Oranjefonds, RC Maagdenhuis, Prins Bernard Cultuurfonds, het Cultuurparticipatiefonds en vele andere fonssen hebben ons door de eerste groeifase heengehopen. Daar zijn we ontzettend blij mee. Wij blijven een beroep doen op de fondsen maar het is nu ook zaak om de financiering te verbreden en te wortelen in de gemeenschap.

Daarom doen wij een beroep op u!
Bij voorbaat dank namens ons hele team


Steun Gouden Dans

Gouden Dans is een zelfstandige onderdeel van Stichting De Dansbeweging met een eigen logo en website. Stichting De Dansbeweging is ingeschreven bij de KvK onder nummer 71373802.

Stichting De Dansbeweging heeft de ANBI status. Dat betekend wij een algemeen nut beogende instelling zijn zonder winstoogmerk.

Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van de belastingdienst.

Maak uw bijdrage over op

IBAN NL02INGB0008105207
Ten gunste van Stichting De Dansbeweging
Onder vermelding van Donatie Gouden Dans

Wat doet Gouden Dans met uw donatie?

De donaties zijn bedoeld voor het ontwikkelen van poëtische, fantastische dansfilms die we inzetten in en rondom de voorstellingen. En voor de zogenaamde podcasts. Een soort moderne radiodocumen­taires met daarin de verhalen, ervaringen en muziek van onze dansers. Met uw donatie maakt u dit voor het grote publiek toegankelijk. Het zijn duidelijk omschreven projecten die moeilijk te realiseren zouden zijn zonder uw bijdrage.

Al ruim 500 mensen deden mee in verschillende schouwburgen in Nederland: De Doelenzaal, het Bijlmer parktheater in Amsterdam, Schouwburg Ogterop in Meppel en Theater aan de Slinger in Houten, CHV Noordkade in Veghel, De Leest in Waalwijk, De Bussel in Oosterhout, Theater Orpheus in Apeldoorn, Geert Teis in Stadskanaal, Kunstmin in Dordrecht en 'T Mozaïek in Wijchen.

En we zijn op dit moment aan het werk in Theater Aan de Schie in Schiedam en PX in Volendam. In Aan de Slinger in Houten zijn we opnieuw aan het werk met de productie De Vlinder

In het najaar van 2020 gaan we beginnen in het Zaantheater in Zaandam, De Winsinghhof in Roden en Cultura in Ede. En we gaan opnieuw aan het werk in De Leest in Waalwijk met een nieuwe productie: Rhythm & Shoes en in theater Orpheus gaan we Koninklijk (werktitel) maken.

Image
Image
Image