HELP EENZAAMHEID OP AFSTAND HOUDEN

Als we ouder worden wonen de meesten van ons het liefst zolang mogelijk thuis. En deze groep wordt met de dag groter. Een deel hiervan is (te) veel alleen: kinderen uit huis, geen werkkring meer, misschien geen partner, en fysiek wat minder dan vroeger. Zo slinkt het sociale netwerk en ligt eenzaamheid op de loer.

Gouden Dans doet daar iets tegen door de deelnemers samen een dansvoorstelling te laten maken in de professionele sfeer van het theater. En dat doen we in schouwburgen door het hele land.

Onze deelnemers werven we lokaal in samenspraak met de schouwburg en de lokaal actieve welzijnsorganisaties. We werken van meet af aan samen. Zo vinden we overal de juiste doelgroep.

De deelnemers delen de lol voor dans en muziek. Samen een echte dansvoorstelling maken helpt een nieuw sociaal netwerk op te bouwen en het dwingt deelnemers ook tot concentratie en oefening om zodoende bij de uiteindelijke voorstelling met vertrouwen op het podium te staan. Dansen is aantoonbaar goed voor lijf en hersenen. Deelnemers hebben tegen het einde van het project een betere conditie, een betere balans en genoeg inspiratie en energie om met nieuw gevonden vrienden door te gaan of nieuwe activiteiten op te pakken.

Elk Gouden Dans project is een intensief professioneel traject. In vijftien repetitiedagen maken we een complete voorstelling met alle middelen die daarbij horen: muziek, choreografie, dramaturgie, kostuums, rekwisieten en een lichtplan. Ook de productie is professioneel, met technische ondersteuning en de nodige publicitaire middelen om tijdens de voorstelling voor een uitverkochte zaal te staan. De kosten hiervan zijn helaas niet op te brengen voor de deelnemers.

We zijn door onze groeifase heen geholpen door het VSB fonds, RCOAk, Sluyterman van Loo, Prins Bernard Cultuurfonds en het Cultuurparticipatiefonds. Daar zijn we ontzettend blij mee. Zij blijven ons helpen maar het is nu ook zaak om de financiering te verbreden en te wortelen in de gemeenschap.

Daarom doen wij een beroep op u!
Steun Gouden Dans

Namens de deelnemers 

Hartelijk dank!

Image

Al ruim 500 mensen deden mee in verschillende schouwburgen in Nederland: De Doelenzaal en het Bijlmer parktheater in Amsterdam, Schouwburg Ogterop in Meppel en Theater aan de Slinger in Houten.

In het hele land willen schouwburgen dit project uitvoeren. Er staan inmiddels 8 nieuwe producties op stapel. CHV Noordkade in Veghel, De Leest in Waalwijk,  De Bussel in Oosterhout, Theater Orpheus in Apeldoorn, Geert Teis in Stadskanaal, De Mensinge in Roden en Pop en Cultuurhuis PX in Volendam.

Steun Gouden Dans formulier 1